Achterhoekse gastvrijheid voor een onvergetelijk verblijf

0575 551312
 

Wilt u meteen reserveren? Een tafel of een kamer? Bel ons op 0575 55 13 12 of ga naar de pagina RESERVEREN

page banner

Fietsarrangementen in de achterhoek

Heerlijk fietsen en genieten van de prachtige Achterhoek.

 

Kom lekker fietsen in de Achterhoek. We hebben verschillende fietsarrangementen voor u.

Bakker en de Krent

Kom lekker fietsen in de Achterhoek en blijf slapen bij twee familiebedrijven.

Voor dit arrangement werken Hotel De Gouden Karper in Hummelo en Hotel Bakker samen. Beide bedrijven met een lange historie op het gebied van gastvrijheid.
We hebben twee prachtige fietsroutes uitgezet voor u. U slaapt 1 avond bij ons en 1 avond bij De Gouden Karper in Hummelo. Het ontbijt is inbegrepen.

Het arrangement omvat het volgende;

  • Overnachten: 1 avond bij Bakker in Vorden en 1 avond bij De Gouden Karper in Hummelo
  • Iedere avond een 3-gangen diner
  • In Vorden ontvangt u de Acht kastelen fietstocht
  • In Hummelo ontvangt u een fietstocht langs de IJssel naar Doesburg
  • Beide dagen een versnapering voor onderweg op de fiets

Prijs in totaal à € 160,00 per persoon (exclusief fietshuur).

Reserveer nu

Lees meer

 

 

Fiets mee in de sporen van de baron van Hackfort

Deze zomer kun je iedere vrijdagmiddag per fiets op ontdekkingstocht in Vorden. Een gids brengt de geschiedenis rond de baron van Hackfort tot leven. Ga mee en ontdek 700 jaar geschiedenis van kasteel Hackfort en omgeving.

De baron van Hackfort mocht graag een stukje fietsen. Doe net als de baron en leer hem gaandeweg goed kennen. De gids vertelt hoe het leven van de baron eruit zag, hoe het hem en de pachters verging ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, waarom hij royaal was met sigaren en soms chocola gaf aan de kinderen van de pachters… en hoe zat het eigenlijk met de schat in de kelders van het kasteel?

Het arrangement bestaat uit:

1x overnachting in een Deluxe kamer voorzien van alle comfort

1 x uitgebreid Achterhoeks ontbijtbuffet

1x mooi 3 gangen diner

Deelname aan de fietstocht

Huur van fiets

Dit arrangement bieden wij graag aan voor € 112,50 p.p. excl. t.t. € 2,45 p.p.p.n.

Wilt u het arrangement zonder diner of zonder fietsen, neem dan even contact met ons op.

Reserveren kan telefonisch of via de mail.

8 Kastelenroute

Lekker fietsen langs de acht kastelen van Vorden in de Achterhoek? Dat kan met de Achtkastelenroute! De meeste kastelen langs deze route worden particulier bewoond waardoor het grootste gedeelte niet opengesteld is voor bezoekers. Alleen Kasteel Vorden en de tuinen van Huis de Wiersse worden beperkt opengesteld voor bezoekers. En bij Kasteel Hackfort is in het koetshuis een restaurant ingericht.

De Achtkastelenroute bestaat al vanaf 1913. Sindsdien hebben duizenden fietsers de route gereden. ‘s Zomers kan de tocht ook onder leiding van een gids worden gemaakt. De route kan worden gestart op het Marktplein in het dorp Vorden en heeft een lengte van ongeveer 34 kilometer. De route is met speciale routebordjes bewegwijzerd.

Dit arrangement bestaat uit:

  • 1x Overnachting in een 2 persoons deluxe kamer voorzien van alle comfort
  • 1x uitstekend verzorgd 3 gangen menu
  • 1x uitgebreid Achterhoeks ontbijt buffet
  • Routekaart voor de Achtkastelenroute.

Prijs per persoon à € 75 excl. toeristenbelasting

 

Reserveer nu

| Lees meer

happen en trappen

Happen en trappen

 

 

Rondje Achterhoek – 60 km.

Maak kennis met de Achterhoek, waar kastelen, landgoederen, bossen, riviertjes en sfeervolle dorpjes elkaar afwisselen. Uitgeroepen tot ‘het beste fietsgebied van Nederland’, is de Achterhoek een ideale bestemming voor een dagje Happen en Trappen.

Fraaie blikvanger
Hummelo is de uitvalsbasis voor deze route. De koffie wordt geserveerd bij De Gouden Karper, een van de oudste hotels van de streek. Een fraaie blikvanger die als monument erkend wordt en dus bescherming geniet. Vervolgens trappen we naar Bronkhorst, met slechts 157 inwoners het kleinste stadje van Nederland. Ooit resideerden de Heren van Bronckhorst hier, maar van hun kasteel zijn nu alleen de heuvel en enkele restanten bewaard gebleven. Daarentegen kent Bronkhorst wel 38 rijksmonumenten, waaronder enkele stadsboerderijen en een Dickens Museum met eigen theater.

Kastelendorp
Hoe mooi Bronkhorst ook is, de volgende gang wacht. En dus zetten we door een coulisselandschap koers richting Vorden. Dit dorp wordt ook wel ‘kastelendorp’ genoemd, omdat er maar liefst 8(!) kastelen staan. Daarnaast loopt het Pieterpad door Vorden, de bekendste langeafstandswandeling van Nederland. In 2006 werd in Vorden een plaquette onthuld als eerbetoon aan de grondleggers van het Pieterpad: Toos Goorhuis-Tjalsma en Bertje Jens.

Papklok
Het Pieterpad loopt ook door Zelhem, de volgende halte. Zelhem staat bekend als ‘het Groene Hart van de Achterhoek’ en dat is niet zonder reden. Ook cultuurhistorie speelt hier een belangrijke rol, wat onder andere blijkt uit het feit dat ’s avonds om 21.00 uur nog altijd ‘de papklok’ geluid wordt. Vroeger was dit het signaal dat de werkdag erop zat en het tijd was voor een bord warme pap thuis. Maar wees gerust: er wacht u een smakelijker hoofdgerecht dan louter een bordje pap.
Vanuit Zelhem bereikt u al snel Doetinchem, bruisend centrum van de Achterhoek. In de monumentale Villa Ruimzicht staat het dessert voor u klaar.

Route
De route begint met koffie en wat lekkers bij De Gouden Karper in Hummelo. Daarna volgt een voorgerecht bij herberg De Gouden Leeuw in Bronkhorst en een soepje bij restaurant Bakker in Vorden. Het hoofdgerecht wordt geserveerd bij eetcafé De Groes in Zelhem, en in Villa Ruimzicht in Doetinchem wacht u ten slotte het dessert.

Reserveren via  www.happenentrappen.nl

U kunt uiteraard ook blijven overnachten. Op deze pagina vindt u informatie over de kamerprijzen.

 

download

download (1)

 

 

Op de website van Route.nl vind u een aantal prachtige fietsroutes in de Achterhoek.

In onze omgeving zijn er o.a. de volgende routes:

nr. 156618 Langs kastelen tussen Lochem en Zutphen 50 km

nr. 153432 Rondje Rondom Vorden 42,8 km

nr. 123766 Terug in de tijd in de Graafschap 54 km

nr. 138779 Langs de bezienswaardigheden van Vorden 26,7 km.

Uiteraard kunt u uw fietstocht combineren met een hotelovernachting.